Gurumayi

 

Gurumayi Chidvilasananda is een Siddha Guru die het pad van yoga liep onder begeleiding van haar Guru, Swami Muktananda. Gurumayi ontving de kracht en autoriteit van de Siddha-traditie van Swami Muktananda - dezelfde spirituele nalatenschap die zijn Guru aan hem had overgedragen - voordat hij overleed in 1982. Waar zij ook gaat, wat zij ook zegt, overal draagt Gurumayi de boodschap van de Siddha's uit, dat de ervaring van goddelijk bewustzijn bereikbaar is in dit menselijk lichaam. Zij wijst ons telkens weer terug naar ons innerlijk, waar deze staat mogelijk en bereikbaar is.

 

Als Siddha Guru draagt zij haar missie uit om zoekers te laten ontwaken en ontdekken dat zij de mogelijkheid tot verlichting in zich dragen, door het geven van shaktipat. Door haar leringen, haar boeken en haar medidatie-intensives leidt zij studenten op dit mystieke pad naar God, ons helpend onze beperkingen te overstijgen en het doel te bereiken. Gurumayi laat hierbij grote liefde en respect zien naar kinderen, als erfgenamen van onze toekomst. Zij heeft speciaal voor hen boeken en liederen geschreven. 

 

Door haar woorden en ervaring leidt Gurumayi ons naar de spirituele oefeningen en manieren om als een yogi te leven in deze wereld. Door haar leringen ter harte te nemen, kunnen we onszelf transformeren en de universele liefde die ons allen aan God bindt te leren waarnemen.