Meditatie

 

"When you meditate, the silence of the senses illumines the presence of God within." 

"Als je mediteert, verlicht de stilte van de zintuigen de aanwezigheid van God binnenin je".

 

-uit "Enthusiasm"
van Gurumayi Chidvilasananda

 

Het maakt niet uit wie we zijn, wat we doen, wat we hebben of niet hebben - in ieder van ons is de kracht aanwezig om te mediteren. Als deze kracht gewekt is door shaktipat, zal onze meditatie vanzelf dieper worden en ons naar Zelf-realisatie leiden.

Meditatie is de oefening van het naar binnen keren van onze aandacht. Meditatie nodigt ons uit het grootste mysterie van het leven te ontrafelen, namelijk dat wij goddelijk zijn in deze menselijke vorm. Als wij in meditatie onze geest stil maken, worden we naar de aanwezigheid van God in onszelf geleid zoals bijen naar honing. Als we deze waarheid ontdekken, houdt onze rusteloosheid op en worden we overspoeld door een besef van onze eigen perfectie en goddelijkheid.

De Intensives van Siddha Yoga-meditatie, waarin we shaktipat ontvangen, bieden ons een unieke omgeving om te starten met onze eigen meditatie-oefening of onze meditatie te verdiepen. Als we dan iedere dag mediteren, al is het maar kort, zal ons bewustzijn geleidelijk veranderen. We beginnen te zien dat de natuurlijke staat van meditatie zelfs tijdens onze activiteiten toegankelijk is. We ontdekken dat God dichterbij is dan onze eigen adem. We voelen de goddelijke aanwezigheid onze wereld van alledag doordrenken.